E. Ludenstraat 3

Huizen

UP makelaars Gooi Fransepad 7, Blaricum

E. Ludenstraat 3 HUIZEN

Omschrijving

In het oude dorp van Huizen staat deze zeer ruime voormalige boerderij anno 1905, welke in de loop der tijd is verbouwd tot woonboerderij. Om het huis ligt een grote zonnige tuin met diverse zithoeken, een schuur en de voormalige hooiberg.

De beschrijving van de boerderij is het best in drieën te splitsen.
Links voor is het voormalige woongedeelte. Via de entree komt u in een ruime en hoge hal met hieraan een garderobe, het trappenhuis en de toegang tot de woon-,eetkamer. Deze is overigens ook rechtstreeks vanuit de voortuin te bereiken. Achter is de keuken met hieronder de kelder. Via de achterdeur in de bijkeuken kunt u naar de achtertuin. Boven zijn 2 grote kamers en een ruime badkamer. De slaapkamer boven de woonkamer heeft een speelse vide. Deze kamer werd voorheen gebruikt als atelier en is ook via de trap in de woonkamer te bereiken.
Het middendeel was voor de verbouwing in gebruik als stal en daarna als muziekstudio. Waar vroeger het vee stond te loeien klonken vervolgens de klanken van de piano, viool en de zingende zaag. Deze grote en hoge ruimte is bereikbaar via de hal en de wachtkamer waaraan ook een extra w.c. ligt.
Het meest rechter deel van de woonboerderij is zowel via de muziekstudio als via een buitendeur aan de achterzijde en een deur aan de voorzijde te bereiken. De woonkamer is ruim en hierin is tevens de tweede keuken. Aan het halletje ligt een kleine badkamer en is de trap naar de bovenverdieping met een ruime kamer welke ook een speelse vide heeft.

De boerderij heeft een aangebouwde (was)schuur die alleen vanuit de tuin toegankelijk is. In de tuin staan een grote schuur met verdieping en de voormalige hooiberg.
Het perceel van 1010 m² is zeer ruim en heeft hierdoor plekken waar uitstekend in de zon gezeten kan worden als schaduwrijke plekken. Ook is het prima mogelijk om te parkeren op eigen terrein.

Het gezellige centrum van Huizen met een diversiteit aan winkels en restaurants bevindt zich op loopafstand. Alle andere faciliteiten zoals sport (tennispark "De Kuil", zwemmen "Sijsjesberg", Huizer Hockey Club), bioscoop, water (Gooimeer en Nautisch kwartier) en bossen (Goois natuurreservaat) zijn op korte fietsafstand gelegen.
De gezellige Gooise dorpen Blaricum en Laren zijn ook om de hoek.
De uitvalswegen zijn nabij waardoor steden als Utrecht, Amersfoort en Amsterdam, binnen 25 minuten bereikbaar zijn. Met treinstation Naarden-Bussum op slechts 6 kilometer afstand en diverse busverbindingen is het bereiken van de grote steden met het openbaar vervoer ook geen enkel probleem.

Bijzonderheden:
• De woning ligt binnen een beschermd dorpsgezicht.
• Aangezien de verkoper zelf niet in de woning gewoond heeft zullen de “niet-zelf-bewoningsclausule" alsmede de
"ouderdomsclausule" in de koopovereenkomst worden opgenomen.
• Perceel oppervlak is 1010 m²
• Woonoppervlakte is 369 m²

Oplevering in overleg
Voorbehoud gunning eigenaar

Specificaties

Overdracht
StatusVerkocht
Aanvaardingin overleg
Refresh to make it work.

Deel op social media