Beginnen als zelfstandig woning makelaar

Beginnen als zelfstandig makelaar is een stap waar je misschien al lang naar uit kijkt.

Het ondernemerschap spreekt je zeer aan, maar ja hoe zit het met mijn inkomsten als ik als zelfstandig zzp-er start? Start ik helemaal vanuit het niets, of stap ik liever op een rijdende trein? Hoe bedenk ik mijn huisstijl met naam, logo en uitstraling? Zo spelen er waarschijnlijk vele vragen.

Er zijn een aantal zaken waar je aan kunt denken als je wilt beginnen als makelaar.

Beginnen als makelaar: Hoe doe ik dat?

Overzicht van kosten voor het opstarten van een makelaarskantoor

Als je begint als makelaar schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel en vraag je een fiscaal nummer aan bij de belastingdienst; je hebt nu een onderneming. Een beginnende makelaar werkt vaak vanuit huis. Zo heb je geen kosten voor een bedrijfspand en hoef je je winst niet aan huur te spenderen. Toch is het wel zaak om na te denken over een professioneel kantoor wanneer je er klanten wilt ontvangen of personeel aanneemt. Natuurlijk krijg je te maken met veel administratie en belasting waar je voorheen niet aan hoefde te denken. Je kunt al deze zaken zelf regelen, of het uitbesteden aan een boekhouder of accountant. Ook zal je veel gaan bellen als je begint als makelaar. Gebruik je hiervoor een zakelijke telefoonrekening? Of bel je mobiel? Zoek goed uit welke optie en welke bundel voor jou voordelig kan zijn. Als UP® makelaar krijg je van ons direct alle tools om goed en betaalbaar te beginnen.

Lees hier meer over kosten van een eigen makelaardij.

Wij zoeken zelfstandig makelaars RMT en KRMT als deelnemers op ons platform, lees meer via deze link. Heel simpel wordt de formule van UP makelaars  wel eens gedefinieerd als “het vermenigvuldigen van succes” en dat is nou precies wat wij met elkaar willen bereiken. Meer succes!!

Wil jij beginnen als zelfstandig makelaar en je aansluiten bij UP® makelaars? Goed idee! Wij gaan graag met je in gesprek. Neem daarom vandaag nog contact met ons op. 

Lees vooral ook deze pagina.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

023 - 71 00 550