UP® makelaars

Wat zijn de opstartkosten voor een makelaarskantoor

De initiële kosten om een makelaarskantoor te openen zijn beperkt

De eerste, initiële, kosten voor het oprichten van jouw eigen makelaardij zijn echt niet hoog.
Na het behalen van jouw papieren, al dan niet, gevolgd door een geslaagde vaktest kun je een eigen makelaarskantoor openen. 

Dat doe je door je in te schrijven bij de Kamer van koophandel bij jou in de buurt. Dan laat je een eenvoudige website maken en ga je online.

 Je bent makelaar!

Overzicht van kosten voor het opstarten van een makelaarskantoor

Natuurlijk liggen de kosten die je gaat maken voor de oprichting van jouw makelaarskantoor aan jouw persoonlijke wensen. Zo kun je de verdere kosten laag houden door vanuit huis te werken. Denk je dat jouw kracht zit in het managen van personeel, dan is een makelaarskantoor een optie. Je moet in dat geval rekening houden met de huur, maar ook met een representatieve inrichting, personeelslasten, auto’s van de zaak en dergelijke.

Als makelaar moet je natuurlijk voortdurend bereikbaar zijn. Je ziet steeds vaker makelaars gebruik maken van hun gsm. Hierdoor verraad je natuurlijk wel dat je een zzp-er bent. Voor de één is dat een pré, de ander zoekt een groter kantoor, met veel borden.
Wil jij je ook met grote kantoren kunnen meten, dan is een IP-telefoon met centrale een overweging die niet veel hoeft te kosten.

Een ander onderdeel van een eigen zaak is de administratie. Je kunt ervoor kiezen jouw eigen administratie bij te houden, vaak ondersteund door een boekhoudpakket. Deze boekhoudpakketten zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Ook kun je de administratie uitbesteden, extern of binnen jouw eigen makelaarskantoor.

De kosten voor jouw eigen makelaardij hoeven dus niet hoog te zijn.

Als jij met beperkte kosten toch graag op een rijdende trein in jouw regio wilt stappen en daarmee naar buiten vanaf dag één een goede indruk wilt maken en daarmee omzet wilt genereren, neem dat snel contact op met UP® makelaars.

Hier lees je meer over het starten van een eigen makelaarskantoor. Op deze pagina zie je dat wij KRMT en RMT makelaars als franchisenemers zoeken.

Momenteel zijn wij op zoek naar (K)RMT makelaars die onze visie op een goed, stevig netwerk onderschrijven. Zowel voor UP® makelaars als voor AAN WATER WONEN® makelaars.
Onze eerste gedachte gaat uit naar makelaars in de regio Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Overveen, Amsterdam, 't Gooi en de Haarlemmermeer.
Wil jij je vestigen in een omliggende locatie binnen het Randstedelijk gebied, ook dan ben je welkom voor een kennismakingsgesprek.

Let's start UP!!


Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

023 - 71 00 550